George Papanikolaou

 

George Papanikolaou bir Yunandı  hekim “Pap Smear mucidi olarak bilinen .  O  o li çalışılan Atina, Üniversitesi katıldı terature, felsefe, dil ve müzik.  Ayrıca Münih Üniversitesi'ne girdi ve 1910'da zooloji derecesi ile mezun oldu . 1913'te  Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti İlk olarak vajinal smearlerde rahim kanseri hücrelerinin tespit edilebileceğini bildirdi, ancak çalışması değildi  1940'lara kadar yaygın olarak kabul edildi. 1950'lerin başında, tekniklerinin kapsamlı bir denemesi yapıldı. Papanicolaou, 1950'de Bilimsel Tıbbi Araştırma Albert Lasker Ödülü'nün sahibi oldu. 1961'de Miami Üniversitesi'ndeki Papanicolaou Kanser Araştırma Enstitüsü'nü geliştirmek için Miami, Florida'ya taşındı ancak  19 Şubat 1962'de orada öldü  . açılış. Eşi Andromachi Papanikolaou, ölümünden sonra Papanicolaou Kanser Araştırma Enstitüsünde çalışmalarına devam etti .  


Papanicolaou, hastanın vajinal sıvısının yaymasından yapılan bir slaydın incelenmesi üzerine, anormal kanser hücrelerinin mikroskop altında açıkça görülebileceğini keşfetti.
"Rahim ağzı smearinde kanser hücrelerinin ilk gözlemi," diye yazmıştı daha sonra, "bana bilimsel kariyerim boyunca yaşadığım en büyük heyecanlardan birini verdi." Papanikolaou'nun çalışması 1978'de ABD Posta Hizmetleri tarafından erken kanser teşhisi için 13 sentlik bir pulla onurlandırıldı . 1995 ve 2001 yılları arasında, portresi Euro ile değiştirilene kadar Yunan 10.000 drahmi banknotunun ön yüzünde göründü . Doğumunun 136. yıldönümü olan 13 Mayıs 2019'da, Papanikolaou'nun yer aldığı bir Google Doodle  , Kuzey Amerika'da, Güney Amerika'nın  bazı bölgelerinde ve Avrupa ile İsrail'in bazı bölgelerinde gösterildi. 

 

12 comments:

  1. Thanks for sharing. I got new informations!

    ReplyDelete
  2. Thank you so much for posting!! :)

    ReplyDelete
  3. I didn't hear his name before. But now, I know what did he do. Thanks.

    ReplyDelete
  4. berat.itu
    good for real thanks

    ReplyDelete
  5. I have just learned about him. How great it is to devote his life to humanity.Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  6. berat.itu

    thanks for sharing

    ReplyDelete
  7. Sudenaz.ds/Dilek Sivaz /Nevşehir Anatolian High School/NevşehirJanuary 3, 2021 at 12:59 PM

    Oh It's very good for science. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  8. halime.sude.ds/ Dilek Sivaz / Nevşehir Anadolu Lisesi / TürkiyeJanuary 18, 2021 at 2:19 PM

    Good job!

    ReplyDelete